Изключително голям е броят на хората, страдащи от болки в ставите и гърба. Нарушенията в живота на пациентите могат да бъдат сериозни – от пропуски в работата до намалена подвижност. Пролотерапията е медицинска процедура, която може да ни избави от неприятните и болезнени усещания, казва ортопедът д-р Кристиян Гоновски,. От септември месец в медицинския кабинет Doctors Gonovski лекарят прилага лечебната процедура, която използва естествената лечебна способност на организма за облекчаване на хроничната болка, укрепване на увредените тъкани и възстановяване на функциите. При пролотерапията в меките тъкани на увредена става или област се инжектира естествено вещество с дразнещо действие, което осигурява значително облекчение при болките в ставите или гърба. Избраното вещество обикновено се комбинира с локален анестетик. Веднъж активирани, защитните и възстановителни сили на организма ще започнат да укрепват и поправят повредените тъкани.

Пролотерапия е подходяща: - за хора с болки в гърба или стави, продължаващи повече от 6 седмици. -не получават дългосрочно, а само временно облекчение от мануална или физикална терапия; -претърпели са операция без тя да доведе до облекчение на болките в гърба -имат болки в ставите, които се усилват при натоварване и намаляват при почивка Пролотерапията намира приложение и в областта на коленните, тазобедрените и раменните стави и връзки - ишиас, болка в гърба, скъсан менискус, разтегнати сухожилия и връзки, болки в шията, нарушения на ротаторния маншон, тенис лакът, болка в гърдите, болки в краката и други. В някои случаи хората с хронични заболявания, като дегенеративно заболяване на междупрешленните дисковете или артрит, могат да използват пролотерапия за облекчение на болката.

Терапията е широко прилагана от редица лекари като начин за дългосрочно справяне с болката. Така, че ако страдате от хронична болка, която винаги се връща - не се поколебайте да се бъдете прегледани в медицинския кабинет „Doctors Gonovski“ и да ви бъде назначена най-адекватната терапия.