Лекарите са героите на 2020 година. И за разлика от повечето професии, те не почиват по време на Коледните и Новогодишните празници, а работят, за да спасяват човешки животи. И това е естествено, защото професията ни изисква жертви, тъй като сме дали Хипократова клетва, че ще помагаме на хората независимо от времето и мястото, категорични са семейството лекари Кристиян и Иванка Гоновски.

Те са семейство от 2015 година. И двамата са родом от Битоля, Македония, но са избрали да живеят и работят в Пловдив. Родителите на лекаря са юристи, но той и брат му решават да се посветят на най-хуманната професия, като завършват медицина в България. Д-р Иванка Гоновска пък продължава семейната традиция от страна на баща си, който е лекар стоматолог. Попрището, която обаче тя избира е кардиологията.

След като завършва висшето си медицинско образование, д-р Кристиян Гоновски започва работа в отделението по ортопедията на бившата Окръжна болница в града на тепетата, където е цели 7 години. Преди да започне работа в Пловдив, съпругата му е кардиолог 6 години в УМБАЛ „Царица Йоана-ИСУЛ“ в София. В момента д-р Гоновски е един от водещите ортопеди в болница „Пълмед“ в Пловдив, а неговата нежна половинка е кардиолог в амбулатория за индивидуална практика, както и в МЦ „Тракия“. И двамата работят и към МЦ 6 в града.